Kursevi norveskog i kursevi svedskog jezika

Vrata Evrope nam se otvaraju, kao kandidat za ulazak u Evropsku uniju već imamo neke pogodnosti, a kada i postanemo članovi otvoriće se mogućnosti za školovanje u inostranstvu, za poslove usled nedostatka sofisticirane radne snage. Tako putem konkursa Svedska i Norveska traze radnike različitih kvalifikacija. Sve što vam treba za početak je da morate da znate norveski jezik i svedski jezik. Stručnjaci kažu da su slična ova dva jezika pa kada naučite jedan nećete imati problema ni sa drugim. U Norveskoj se dosta koristi engleski jezik, ali morate imati zarvreš kurs norveskog jezika, a ako hoćete da odete u Svedsku onda morate upisati kurs svedskog jezika. To su vam neki od prvih uslova da bi mogli da razmišljate o poslu u Norveskoj i Svedskoj.

KAo što napisah u Norveskoj možete da prodjete sa znanjem engleskog jezika, ali ako hoćete da brže i bolje napredujete u službi, da imate bolji posao sa većom platom, onda je norveski jezik obavezan.

Vredi savladati norveski jezik jer je prednost mnogo veća. Za poetak naučite osnove, pa u kombinaciji sa engleskim probajte da što brže savladate na licu mesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.