Prednosti FUE PRECISE metode

FUE PRECISE metoda ili ekstrakcija folikularne jedinice uključuje uklanjanje jedne po jedne folikularne jedinice mikrohirurškim instrumentima. Ima prednost što ne ostavlja ožiljke u potiljačnoj regiji. Veoma fini instrumenti, zvani implanteri se koriste od strane hirurga za implantaciju odnosno vraćanje kose. To omogućava da se folikuli dlake presađuju bez njihovog oštećenja. Sve se radi pod uveličanjem, svaki folikul se proveri pod mikroskopom i celu proceduru vrši plastični hirurg.

Za koju vrstu alopecije je preporučena transplantacija?

Da bi se razmotrila transplantacija, poželjno je da alopecija nije u veoma poodmakloj fazi tj. da nije totalni gubitak kose na čitavom temenu. Važno je i da je donorsko područje dobrog kvaliteta. Namenjen je ženama i muškarcima svih uzrasta. Može zahtevati da se obrije glava, ali nije uvek neophodno.Prouzrokuje manje postoperativnih neprijatnosti (kraste, crvenilo, svrab…). Osim toga, operacija kada se radi FUE tehnika ili FUE PRECISE tehnika (koja je usavršena DHI tehnika) je duža (5 do 10 sati) i skuplja od FUT metode.

Koje su inovacije za dodatni komfor i sofisticiraniju estetiku?

Ako se pitate koja je najbolja metoda transplantacije kose, znajte da FUE PRECISE tehnika koju praktikujemo, koja je unapređena DHI metoda, omogućava zanimljiva poboljšanja. Moguće je izvršiti dužu operaciju koja ne zahteva brijanje recipijentne regije. Hirurg će koristiti folikularne jedinice i iz drugih dlakavih delova tela kao što su brada, grudi ako smatra da je potrebno. Naša FUE PRECISE metoda podrazumeva uzimanje folikula dlake instrumentom minimalnog prečnika. Zatim se folikul implantiraju pomoću injektorskih olovaka zvanih implanteri prateći prirodni pravac rasta i dlake.

Na kraju krajeva, koja je najbolja tehnika transplantacije kose? Sve zavisi od:

  • stepena gubitka kose
  • godišta
  • kriterijuma udobnosti i estetike osobe
  • budžeta

Sada kada imate informacije koje su vam potrebne da napravite svoj izbor, možete kontaktirati specijalizovanu i iskusnu kliniku gde će hirurg koji vrši operaciju uraditi konsultaciju. Tako ćete definisati mogućnosti i ciljeve intervencije koja ispunjava vaša očekivanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.